FAQ

Τί είναι το Θεατρολογικό συνέδριο;

Το συνέδριο αυτό είναι μια περιοδική συνάντηση ερευνητών και επιστημόνων που ενδιαφέρονται για τις θεατρικές σπουδές. Το πρώτο Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο με θέμα: «Το ελληνικό θέατρο από το 17ο στον 20ό αιώνα» οργανώθηκε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη Σιδέρη (17-20 Δεκεμβρίου 1998).

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο;

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), 5 έως 8 Νοεμβρίου 2014.

Πώς θα έρθω στο κέντρο της Αθήνας;

Η Αθήνα διαθέτει συγκοινωνιακό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, λεωφορείων, τρόλεϋ, υπόγειου και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, τραίνων. Για πληροφορίες δρομολογίες στην Αθήνα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΟΑΣΑ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το λιμάνι του Πειραιά.

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή με ανακοίνωση στο συνέδριο;

Το κόστος εγγραφής για συμμετοχή με επιστημονική ανακοίνωση στο E΄ Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο, σύμφωνα με την αναγγελία του συνεδρίου, είναι 50 ευρώ ανά άτομο. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υπόψηφιους διδάκτορες 30 ευρώ ανά άτομο.

Οι σύνεδροι θα καταθέσουν το ποσό συμμετοχής στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, στην ALPHA BANK.

Αριθμός Λογαριασμού: 802002001000227ΙΒΑΝ: GR0301408020802002001000227Swift/BIC: CRBAGRAATράπεζα: ALPHA BANKΣτις παρατηρήσεις πρέπει να αναφερθούν τα στοιχεία με τα οποία συνδέεται η κατάθεση: οπωσδήποτε, τον κωδικό έρευνας 12550 και το ονοματεπώνυμό σας.

Για να γίνει επαλήθευση της κατάθεσης το καταθετήριο της Τράπεζας θα σταλεί επισυναπτόμενο με email στο kgeorga@theatre.uoa.gr ή το δίνετε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Εάν δεν γίνει κατάθεση σε τράπεζα, το ποσό της συμμετοχής θα πληρωθεί μόνο σε μετρητά (δεν προβλέπεται πληρωμή με χρήση πιστωτικής κάρτας) στους υπευθύνους της Υποδοχής τις ημέρες του συνεδρίου, και θα δοθεί εξοφλητική απόδειξη.

Ποιός μπορεί να παρακολουθήσει το συνέδριο;

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει και δεν απαιτείται ειδική εγγραφή.

Τί κοστίζει η παρακολούθηση του συνεδρίου;

Η απλή παρακολούθηση, για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει, και με βάση τη χωρητικότητα των αιθουσών του συνεδρίου, είναι δωρεάν.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής ή παρακολούθησης του συνεδρίου;

Όσες και όσοι σύνεδροι επιθυμούν να λάβουν «Βεβαίωση Συμμετοχής» στις εργασίες του Ε΄ Πανελλήνιου Θεατρολογικού Συνεδρίου με θέμα «Θέατρο και Δημοκρατία», μπορούν να απευθύνονται (επί τόπου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ή ηλεκτρονικά) στην Καίτη Διαμαντάκου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου (mail: diamcat[at]theatre.uoa[dot]gr).

Όσες φοιτήτριες και όσοι φοιτητές και όσοι άλλοι ακροατές επιθυμούν να λάβουν «Βεβαίωση Παρακολούθησης» του Ε΄ Πανελλήνιου Θεατρολογικού Συνεδρίου με θέμα «Θέατρο και Δημοκρατία» θα πρέπει, καθημερινά κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, να εγγράφονται στη Γραμματεία του Συνεδρίου (έξω από τις αίθουσες των συνεδριάσεων). Προκειμένου να παραλάβουν τη «Βεβαίωση Παρακολούθησης» μετά το πέρας του συνεδρίου, θα πρέπει να έλθουν σε επικοινωνία με την Καίτη Διαμαντάκου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου (mail: diamcat[at]theatre.uoa[dot]gr).

Πού μπορώ να βρω το πρόγραμμα του συνεδρίου;

Η έντυπη μορφή του προγράμματος θα διατίθεται κατά τις ημέρες του συνεδρίου. Η ηλεκτρονική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του συνεδρίου.

Ποιές είναι οι οδηγίες για την προφορική παρουσίαση;

Οι ομιλητές θα προσέρχονται στο αμφιθέατρο που έχει καθοριστεί στο πρόγραμμα πριν την έναρξη της συνεδρίας. Όσοι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικές παρουσιάσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν τους υπευθύνους για το τί ακριβώς πρόκειται να χρειαστούν. Σχετικά με τη μεταφορά αρχείων και εικόνων στον υπολογιστή του αμφιθεάτρου προτείνεται η αποθήκευση σε δύο μέσα,  σε CD-ROM και σε USB flash για λόγους ασφαλείας.

Πόσο διαρκεί μία ομιλία συνέδρου;

Κάθε εισήγηση διαρκεί 15 λεπτά της ώρας. Στο τέλος κάθε συνεδρίας προβλέπεται συζήτηση επί των εισηγήσεων που προηγήθηκαν. Ο χρόνος θα τηρείται πολύ αυστηρά ώστε να μην ανατρέπεται το πρόγραμμα και στερείται χρόνος από τους επόμενους εισηγητές.

Εάν απουσιάσω μπορεί να διαβάσει την ανακοίνωσή μου ένας συνάδελφός μου;

Δεν προβλέπεται ανάγνωση ανακοινώσεων απόντων εισηγητών.

Θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου;

Το  Τμήμα  Θεατρικών  Σπουδών  του  Εθνικού  και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο Σημείο και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του Ε΄ Πανελληνίου  Θεατρολογικού  Συνεδρίου (Αθήνα, 5-8 Νοεμβρίου 2014) να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις με ειδικές προσφορές στην τιμή του εισιτηρίου κατά τις μέρες διεξαγωγής των εργασιών του συνεδρίου και έως τις 11 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι σύνεδροι μπορούν να επιλέξουν κάποιες από τις ακόλουθες παραστάσεις:

Εθνικό Θέατρο

 1. Μεφίστο των Αριάν Μνουσκίν- Κλάους Μαν σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Κτήριο Τσίλλερ/ Κεντρική σκηνή, 5-8 Νοεμβρίου, 8 μ.μ. & 9 Νοεμβρίου, 7.30 μ.μ.
 2. Μυστικοί αρραβώνες του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Θέατρο Rex/ Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», 5 & 8 Νοεμβρίου, 5.30 μ.μ., 5-7 Νοεμβρίου, 8.30 μ.μ. & 9 Νοεμβρίου, 7.30 μ.μ.
 3. Τρίτο κύμα των Ron Jones και Joseph Robinette σε σκηνοθεσία Νίκου Αρβανίτη.

Θέατρο Χώρα, 8 Νοεμβρίου 5.30 μ.μ. & 8.30 μ.μ. & 9 Νοεμβρίου, 7μ.μ.

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

 1. Αλεξάνδρεια (Υπάρχουν Αλήθεια και Ψεύδος άραγε;)/ ομάδα Elephas tiliensis σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου.

Υπόγειο, 5-8 Νοεμβρίου, 9.15 μ.μ.

 1. Το θηρίο στη ζούγκλα/ ομάδα Προτσές σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.

Φρυνίχου, 5-6 και 8 Νοεμβρίου, 8 μ.μ.

Θέατρο Νέου Κόσμου

 1. Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Δώμα (Athens), 5-8 Νοεμβρίου 9.15 μ.μ. & 8 Νοεμβρίου 7 μ.μ.

 1. Αστερισμοί του Νικ Πέιν σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Κεντρική Σκηνή, 8 Νοεμβρίου,7.00 μ.μ. & 9 Νοεμβρίου, 9.30 μ.μ.

 1. Εσωτερικό του Μωρίς Μαίτερλινκ σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.

Κεντρική Σκηνή, 10-11 Νοεμβρίου, 9.15 μ.μ.

Θέατρο Σημείο

 1. Καιομένη του Γιον Φόσσε σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή.

Κεντρική Σκηνή, 7-8 Νοεμβρίου, 9.30 μ.μ.

 1. Η αρκούδα του William Walton [Όπερα εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Η αρκούδα»] σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή.

Κεντρική Σκηνή, 10-11 Νοεμβρίου, 9.30 μ.μ.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 1. The Crimson House (Το κόκκινο σπίτι) σε σύλληψη & σκηνοθεσία Λέμι Πονιφάζιο/ MAU.

Κεντρική Σκηνή, 7-8 Νοεμβρίου, 8.30 μ.μ. [για τη συγκεκριμένη παράσταση απαιτείται κράτηση έως τις 6 Νοεμβρίου στις 12.00 μ.μ. – για εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε με alexkritikou@gmail.com ή απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Συνεδρίου]

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του Συνεδρίου κατά την εγγραφή τους, αλλά και στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, καθημερινά έως τις 12.30 μ.μ., ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη κράτηση θέσεων. Θα υπάρχει σχετική λίστα στη Γραμματεία, όπου θα είναι διαθέσιμες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις και την τιμή των εισιτηρίων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για τακτική ενημέρωση και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα: https://theatredemocracy.wordpress.com/

Θα υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο;

Κατά τις ημέρες των εργασιών του συνεδρίου όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Προϋπόθεση για την υπηρεσία αυτή είναι το laptop, PDA, κινητό κ.τ.λ να έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η υπηρεσία ασύρματης πρόσβασης παρέχεται ως εξής, ανάλογα με  τις παρακάτω κατηγορίες:

Κατά τις ημέρες των εργασιών του συνεδρίου όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Προϋπόθεση για την υπηρεσία αυτή είναι το laptop, PDA, κινητό κ.τ.λ να έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Η υπηρεσία ασύρματης πρόσβασης παρέχεται ως εξής, ανάλογα με  τις παρακάτω κατηγορίες:

Ειδικά για τους επισκέπτες ισχύουν τα εξής:

Όσοι από τους ακροατές του συνεδρίου δεν έχουν σύνδεση με το πανεπιστημιακό δίκτυο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως επισκέπτες το ασύρματο δίκτυο με έναν νέο λογαριασμό που δημιουργήθηκε ειδικά για το συνέδριο:

Τα στοιχεία του λογαριασμού είναι: Όνομα Χρήστη: theatre Κωδικός: 7966

Ο λογαριασμός σας θα παραμείνει ενεργός έως τις 11/11/2014.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210 727 5606 ή επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα τεχνικής υποστήριξης Wi fi στο ΕΚΠΑ.

Παρέχεται διατροφή ή διαμονή στους συνέδρους;

Δεν καλύπτονται έξοδα διαμονής. Ειδικά για τους συνέδρους έχουν εξασφαλιστεί ειδικές τιμές από ξενοδοχεία στα οποία μπορούν να διαμείνουν όσοι θα παρακολουθήσουν τις συνεδρίες. Για να δείτε τις προσφορές των ξενοδοχείων κάντε κλικ εδώ. Γύρω από το κτήριο του κεντρικού Πανεπιστημίου υπάρχουν πολλοί χώροι εστίασης που προσφέρονται για μικρά ή κανονικά γεύματα.

Οι ανακοινώσεις των συνέδρων θα δημοσιευθούν;

Οι σύνεδροι θα ειδοποιηθούν για τη δημοσίευση των ανακοινώσεων και τις σχετικές προδιαγραφές που απαιτούνται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s